neděle 5. dubna 2015

Krásné Velikonoce



Velikonoce jsou všude, pečeme, vaříme, myjeme okna... Tomu říkáte svátky?!?

Cupcakes jsou netradiční sladkominky s možností tradičního dekorování. Přináším Vám proto tématické zaměření s velikonočními motivy. 

A omlouvám se, na beránky a mazance se letos nedostalo :))

Vanilkové cupcakes


Na těsto budeme potřebovat:
  • 200g hladké mouky
  • 130g cukru (kombinuji hnědý s krupicí)
  • špetka soli
  • kypřící prášek
  • 3 vejce
  • citrónová kůra
  • 1/2 kostky másla
  • 60 ml čerstvého mléka
  • vanilkový cukr
  • lžička vanilkového extraktu
Na krém budeme potřebovat:
  • vanilkový puding
  • 250 ml mléka
  • 1/2 bílé čokolády
  • 1/2 kostky másla
Postup:
  1. Při přípravě cupcakes začínám tím, že si udělám krém - svařím puding s mlékem, když je puding hotový, přimíchám do něj půl tabulky bílé čokolády a nechám vychladnout. Můj tip: aby se na pudingu nevytvořila tvrdá kůrka, posypu jej moučkovým cukrem a zakryji igelitovým sáčkem.
  2. Poté si připravím košíčky s korpusem. Vyšlehám si změklé máslo s cukrem, pak po jednom zašlehám vejce a přidám vanilkový extrakt. Do další misky si připravím směs mouky, kypřícího prášku, soli, jedlé sody a citrónové kůry. 
  3. Do másla postupně přidávám mléko, mouku, mléko a znovu mouku.
  4. Košíčky plním maximálně do poloviny. Pak už by vám těsto vyběhlo víc, než je žádoucí :-)
  5. Peču v troubě při teplotě cca 170°C po dobu cca 20 minut. Cupcakes nesmíte nechávat v troubě dlouho, aby vám na povrchu příliš neztvrdly - nejsou to muffiny!
  6. Po vyndání z trouby necháme vychladnout a pak do každého uděláme uprostřed dírku - já používám "děrovač na muffiny" od firmy Tescoma.
  7. Vychladlý puding vyšleháme s půlkou kostky másla do hladkého krému.
  8. Cupcakes plníme krémem do úrovně papírového košíčku a necháme v lednici ztuhnout.
  9. Zdobíme podle nálady nebo ročního období :-)


Proces vývoje kuřete :-)



  

Žádné komentáře:

Okomentovat